Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Νέα διοίκηση εξελέγη στον Σύλλογο Μυλοποταμιτών Ηρακλείου

Νέα διοίκηση εξελέγη στον Σύλλογο Μυλοποταμιτών Ηρακλείου

Με αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Μυλοποταμιτών Ηρακλείου.

Το ψηφοδέλτιο πλήρως ανανεωμένο και με τη συμμετοχή 12 ανδρών και 6 γυναικών στο διοικητικό συμβούλιο και 6 μελών στην εξελεγκτική επιτροπή, κατερρίφθη το ρεκόρ συμμετοχής όλων των προηγούμενων αρχαιρεσιών από την ίδρυση του Συλλόγου το 1978.

Το νέο Δ.Σ του συλλόγου έχει ως εξής:

1. Κοσκινάς Αλέξανδρος Πρόεδρος

2. Παρασύρης Φραγκίσκος Αντιπρόεδρος- Πολιτιστικά

3. Ξενάκη Χριστοθέα Αντιπρόεδρος-Αιμοδοσία

4. Βενιανακης Σπύρος Αντιπρόεδρος-Κοινωνικά

5. Ζερβός Ηρακλής Αντιπρόεδρος –Χορευτικά

6. Πρωτογεράκη Ανθή Γεν. Γραμματέας

7. Βασσάκης Μιχάλης Οργανωτικός Γραμματέας

8. Μαρκάκη Μαρία Ειδικός Γραμματέας

9. Κυνηγού Λίζα Ταμίας

10. Παπαδάκης Νίκος Ταμίας

11. Σκουραδάκης Γιώργος Δημ. Σχέσεις

12. Κεφαλογιάννη Αργυρώ Υπευθ.σε θέματα Μυλ/μου-εκδρομές

13. Ανδρεδάκη Αργυρώ Υπ. Εκδηλώσεων

14. Σαμόλης Δημήτρης Υπ. Πολιτιστικών θεμάτων

15. Κλινάκης Απόστολος Δημ. Σχέσεις

16. Δασκαλάκης Γιώργος Υπ. Αιμοδοσίας

17. Μπαγκέρης Γιάννης Υπ. σε θέματα Ηρακλείου

18. Μυρθιανός Γιάννης Υπ. Χορευτικών

Ε.Ε

1. Δαφέρμου Μαρία Υπ. Εκδηλώσεων

2. Κάββαλος Χαράλαμπος Υπ. Χοευτικών

3. Κουτάντος Κώστας Υπ. Πολιτιστικών

4. Σαρρής Γιάννης Υπ.Εκδρομών

5. Σκουραδάκης Νίκος Υπ. Κοινωνικών- Δημ. Σχέσεις

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΤΩΝ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ανωγείων 2 και Θερίσσου
Τηλ.FAX. 2810 253637
Email: muloriza@yahoo.gr
www.muloriza.blogspot.com

Ο Δήμος Κουλούκωνα και ο Σύλλογος Μυλοποταμιτών Ηρακλείου εόρτασαν
Την Κυριακή 9-5-2010 για όγδοη συνεχή χρονιά στην Ιερά Μονή Χαλέπας Μυλοποτάμου, τη γιορτή μνήμης και αγάπης προς τους πεσόντες νεκρούς Κληρικούς και λαϊκούς της ευρύτερης περιοχής Μυλοποτάμου και γενικότερα της Κρήτης , κατά τους μακραίωνους απελευθερωτικούς αγώνες του Κρητικού λαού.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση από τους νομούς Ρεθύμνης και Ηρακλείου. Έγιναν σχετικές ομιλίες από τον Δήμαρχο Κουλούκωνα κ. Δημήτριο Κόκκινο και τον πρόεδρο του Συλλόγου Μυλοποταμιτών Ηρακλείου κ. Αλέξανδρο Κοσκινά . Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, αναγνώσθηκε το πρακτικό του Συλλόγου από την ειδικό γραμματέα κ. Μαρία Μαρκάκη και έγινε η απονομή πλακέτας από τον πρόεδρο του συλλόγου στην οικογένεια του πρωτοπρεσβύτερου Θεμιστοκλή Μαρκάκη για τη δράση του όσον αφορά την αναστήλωση των Ιερών Μονών Χαλέπας και Βωσάκου. Αναγνώσθηκε ποίημα σχετικό με την περίσταση από το μέλος του Συλλόγου μας κ. Νίκο Σκουραδάκη. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των νεκρών. Έγινε η κλήρωση των λαχνών που είχαν πωληθεί κατά τη διάρκεια των εκλογών. Μετά το τέλος της γιορτής προσεφέρθη σε όλους τους παρευρισκομένους το παραδοσιακό πιλάφι με βραστό κρέας, τυρί, ελιές και άλλα εδέσματα με μπόλικο κρασί. Όλως ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Πορφύριο Αουάντ μοναχό της μονής, τον Αιδεσιμότατο Γεώργιο Μυρθιανό πρόεδρο επιτροπής αναστήλωσης της μονής, τον Πανοσιολογιότατο ηγούμενο την Ι. Μ. Αττάλης Μπαλι, πατέρα Παρθένιο Καλυβιαννάκη που εκπροσώπισε το Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Άνθιμο. Τον Αντινομάρχη Ρεθύμνης κ. Γιάννη Νικολούδη, το Δήμαρχο Κουλούκωνα κ. Δημήτριο Κόκκινο συνδιοργανωτή και συνχορηγό της γιορτής, τον Αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Στριλιγκά, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μανούσο Κλάδο, τον πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Μυλοποτάμου . Εμμανουήλ Κουγιουμουτζή, τον περιφερειακό διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολο Κλινάκη, τους διευθυντές, προϊστάμενους υπηρεσιών, φορέων οργανώσεων, τις κυρίες και τους κυρίους προέδρους πολιτιστικών συλλόγων, τους κυρίους ιεροψάλτες κ. Γιώργο Κορναράκη, κ. Μιχάλη Σαμόλη και κ. Γιώργο Φλουρή, τον επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου Μυλοποταμιτών κ. Μανώλη Χρονιάρη, τους φίλους, τα μέλη και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για την πολύτιμη συμβολή και βοήθειά του για την επιτυχή οργάνωση της εκδήλωσης. Όλως ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγριδίων, Αίμονα, Απλαδιανών, Βενίου, Κρυονερίου, Χώνους, τους πρέδρους τους κ.κ. Νίκο Μαρρή, Ζαχαρία Σαμόλη, Ελένη Μαυράκη, Μιχάλη Τσαχάκη, Νίκο Βερτούδο, Ζαχαρία Γεμιστό.
Τους προέδρους Θεοδώρας κ. Γιώργο Φλουρή, Γαράζου, κ. Μανούσο Κλάδο, της Παγκρήτιας στέγης πολιτισμού, κ. Στρατή Γερομουσταλάκη, το Γιώργη Σιγανό ή Χαϊντέρη από το Φαράτσι, το Χαράλαμπο Κάββαλο με το συγκρότημά του, τον κ. Μιχάλη Τσαχάκη, επιστάτη της Μονής και τη σύζυγό του Ευαγγελία, την πρεσβυτέρα Ελένη Μυρθιανού, τον τέος πρόεδρο Αγριδίων κ. Ελευθέριο Παρασύρη και τον κ. Τάσο Μαρρή καθώς επίσης τους αντιπροέδρους του συλλόγου Μυλοποταμιτών κ. Σπύρο Βενιανάκη και Ξενάκη Χριστοθέα για τη μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν στην εκδήλωση. Επίσης θερμότατα ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης για τη μεγάλη συμβολή τους.
1) Το γαλακτοκομικό συνεταιρισμό Ανωγείων και τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Φασουλά και τον κ. Σημαντηράκη για τη διάθεση τυροκομικών προϊόντων
2) Την Coca cola βιομηχανία αναψυκτικών και την κ. Κουκουναράκη και κ. Επταμηνητάκη για τη διάθεση αναψυκτικών και νερών
3) Τους κ. Κώστα Θωμαδάκη, Εμμανουήλ Κοσκινά, κ Χονδροζουμάκη για τη διάθεση κρασιών
4) Τη Dream Quest,. διοργανώτρια εκδηλώσεων, και την υπεύθυνη κ. Εμμανουέλα Τσαγλιώτη- Παναγοπούλου
5) Τον κ. Γιώργο Μαρρή, και τα LIDER Κρήτης για τη χορηγία τους σε τρόφιμα.
6) Την κ. Ευαγγελία Σαβοϊδακη για τα γλυκά που προσέφερε στην εκδήλωση του συλλόγου.
7) Τον Ραδιοφωνικό σταθμό Τάλλως FM και τον Διευθυντή του κ. Σκλαβουνάκη Εμμανουήλ.
Χαιρετισμό έστειλαν πού δεν μπόρεσαν να παρασιτούν ένεκα ανειλημμένων υποχρεώσεων οι παρακάτω:
1) Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος
2) Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης
3) Ο κος Μανόλης Στρατάκης, βουλευτής
4) Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, βουλευτής
5) Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής
6)Το κ. Μανώλης Οθωνας βουλευτής.

Οι λαχνοί που κέρδισαν στη λαχειοφόρο αγορά είναι οι παρακάτω: το Νο 1621 μια τηλεόραση, το Νο 164 μια φωτογραφική μηχανή, το Νο 1307 ένα αρνί και το Νο 1556 ένα τυρί

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Εμμανουήλ Ρουμπάκη του Ιωάννου που εις μνήμην της συζύγου του Περσεφόνης, πρεσέφερε δωρεά στο Συλλογο Μυλοποταμιτών Ηρακλείου το ποσό των 100 ευρώ. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Ρουμπάκη και εύχεται να είναι αιωνία η μνήμη της.